Blog cursus skincare stap:3

By Sophie nog geen reacties Mar 17, 2021 Skincare Terug naar blog overzicht

Blog cursus skincare stap:3

Kwam een toner in mijn vorige blog bericht je onbekend voor? Vandaag gaan we het hebben over een exfoliant. Een product dat vrijwel niemand standaard op zijn wastafel heeft staan.

Een exfoliant is een product dat dode huidcellen verwijdert. Deze hopen zich voortdurend op. Hoe dikker de laag van dode huidcellen hoe sneller poriën verstopt raken met talg. Dit veroorzaakt puistjes en mee-eters. Wanneer je 30 jaar wordt is het heel belangrijk om het laagje dode huidcellen te verwijderen. Het maakt je huid dof en vaal. Hierdoor oogt je huid een stuk ouder. Ben jij nou opzoek naar een natuurlijk glanzende huid of meer hydratatie? Dan is een exfoliant een absolute must!

Misschien ken je een exfoliant wel. In de vorm van een scrub. Maar dit is niet de exfoliant waarover ik zo laaiend enthousiast ben! In tegendeel zelfs. Ik adviseer om niet te scrubben. Een scrub is door de scherpe toevoeging van korrels, plastic bolletjes, steentjes of what ever schadelijk voor je huid. Het slijpt dode huidcellen hardhandig af waardoor gezonde en mooie huidcellen beschadigd raken. Hierdoor kunnen júist huidproblemen veroorzaakt worden waar we in het hierboven beschreven verhaal zo graag aan willen werken. Wist je dat wanneer je hard een scrub gebruikt je de talgklieren activeert in de talgklierproductie? Hierdoor veroorzaak je zélf pukkeltjes en een vette huid. Ook kunnen er sneller rimpeltjes van ontstaan.

Wat je MOET gebruiken zijn zogeheten hydroxyzuren. Er zijn er drie van: Alpha Hydroxy Zuren (AHA's), Beta Hydroxy Zuren (BHA's) en Poly Hydroxy Zuren (LHA). Deze zuren worden gekozen op basis van jouw huidtype en eventuele huidprobleem. Ben je benieuwd welk zuur voor jouw huidtype geldt? Vraag hier je GRATIS huidanalyse aan.

Zorg voor je huid, HOU van je huid!

Liefs,

Sophie

605244d449a57082392160.jpg

nog geen reacties

  • Nog geen opmerkingen

Reageren:

Your email address will not be published. Required fields are marked *