Blog-cursus-skincare stap:4

By Sophie nog geen reacties Mar 19, 2021 Terug naar blog overzicht

Blog-cursus-skincare stap:4

Een crème. Deze ken je vast wel! Maar weet je echt écht wat een crème is?

Een crème, ook wel moisturizer genoemd, is een substantie wat bestaat uit water waarin vet is opgelost. Daarom smeert een crème beter dan een zalf. In deze substantie is water opgelost in vet.

Een crème heeft als doel het vast houden van vocht. Dit gebeurt door een onzichtbaar laagje vet wat de crème achterlaat op je huid. Hierdoor vindt er minder verdamping plaats van vocht vanuit de huid naar de atmosfeer. We noemen dit de transepidermal water loss.

Het vast houden van vocht in de huid is heel belangrijk. Het voorkomt dat je huidbarrière uitdroogt en hiermee gevoelig wordt voor problemen zoals eczeem, allergieën of zelfs puistjes. Een huid die uitgedroogd is, we noemen dit gedehydreerd, ziet er dof en vaal uit. Er zijn schilfers zichtbaar en de huid voelt jeukend, trekkerig of branderig aan. Daarnaast vallen lijntjes en rimpeltjes meer op bij een droge huid.

Pukkelvrij_ (3).jpg

Hoe weet je nou dat je een goede crème gebruikt?

Ten eerste. Kijk hoe het product verpakt is! Een pot is een NO-GO. Crèmes bederven bij lucht, licht en door bacteriën aan je handen. Zonde van je geld. Een goede crème zit in een tube. Lucht en licht dicht dus. Nuttige ingrediënten staan op de INCI-lijst bovenaan. Check deze dus altijd even. Ingrediënten die op het eind van de lijst staat beschreven zeggen niet veel over een crème.

Een goede crème bevat naast vet ook vitamines. Deze doen net wat extra’s voor je huid zoals je huid beschermen tegen UV-straling, hallo vitamine C! Deze vitamines heten antioxidanten.

De prijs. Een crème van een paar euro.. Daar hoef je niet veel van te verwachten. Het houdt je huid vet (als je geluk hebt), maar meer dan dat doet het niet. De crème is “saai” wanneer je opzoek bent naar voelbare en zichtbare huidverbetering. Dan kies ik toch voor een dure crème? Een crème van 150 euro bijvoorbeeld. Niet doen! Zowel je portemonnee als je huid wordt hier niet blij van. Veelal betaal je bij een dure crème vooral voor het merk en de luxe verpakking.

Ben je benieuwd welke crème heerlijk is voor jouw huidtype? Vraag hier je GRATIS huidanalyse aan.

Liefs,

Sophie

nog geen reacties

  • Nog geen opmerkingen

Reageren:

Your email address will not be published. Required fields are marked *