Gezichtsbeharing bij vrouwen

By Sophie nog geen reacties Dec 18, 2019 Nieuws Terug naar blog overzicht

Gezichtsbeharing bij vrouwen

Komt gezichtsbeharing alleen voor bij mannen? Nee, ook bij vrouwen!

Alle vrouwen hebben gezichtsbeharing. In veel gevallen zijn de haren nauwelijks zichtbaar vanwege de lichte kleur. Maar helaas zijn er ook veel vrouwen die kampen met donkere beharing. En dat is balen! Want vrouwen in onze maatschappij daar hoort toch geen snor bij?

Weet dat het veelal niet schadelijk is om donkere gezichtsbeharing te hebben. Het kan voor het lichaam ‘natuurlijk’ zijn vanwege erfelijkheid, afkomst (Aziatisch, Arabisch) of overgang. Maar wees alert. In sommige gevallen kunnen medische aandoeningen zoals Polycusteus Ovarium Syndroom (PCOS), anorexia of tumoren een onderliggende oorzaak hebben. Hetzelfde geldt voor het gebruik van bepaalde medicijnen zoals corticosteroïden. Check dus eerst waar je beharing door wordt veroorzaakt voordat je het gaat verwijderen!

Wist je dat donkere haren perfect zijn voor een laserbehandeling? FIE maakt gebruik van de Light Sheer Diodelaser. Deze laser is tot op heden de gouden standaard voor langdurige haarreductie.

Hoe zit dat nu met lasertherapie? Nadat het laserapparaat is ingesteld op de juiste behandelparameters wordt een zichtbare lichtbundel uitgezonden. Het target melanine, welk centraal staat bij het behandelen van beharing, is heel gevoelig voor deze lichtbundel. Hierdoor gaat het target de lichtbundel absorberen met als gevolg dat de lichtbundel wordt omgezet in warmte. Door deze warmteontwikkeling raken stamcellen in de wanden van de haarzakjes (follikels) beschadigd. Hierdoor wordt de normale haargroei stil gelegd. Vaarwel constant scheren, epileren of harsen!

Benieuwd naar de behandeling? Check de video!

nog geen reacties

  • Nog geen opmerkingen

Reageren:

Your email address will not be published. Required fields are marked *