NIEUW bij FIE: Toskani huidverzorging

By Sophie nog geen reacties Nov 11, 2019 Skincare Terug naar blog overzicht

NIEUW bij FIE: Toskani huidverzorging

Toskani huidverzorging

Omdat FIE sinds kort hele fijne huidproducten van Toskani op de schappen heeft staan, delen wij graag een aantal handige tips en tricks over het gebruik ervan. Plus we verklappen nog een aantal beauty geheimen. Zo creëer jij een optimale huidverzorging waardoor je huid nóg mooier wordt.

Stap 1. Reinigen

Een cleanser is echt een must! Het verwijdert dode huidcellen en externe viezigheden zoals luchtvervuiling. Als je deze laat zitten dan gaat je huid er dof en onregelmatig uitzien én heb je meer kans op rimpels en puistjes.

Beauty tip Toskani

Begin met een schoon gezicht en schone handen. Was je gezicht met de op jouw huidtype geselecteerde cleanser van Toskani en lauw water. Was na het reinigen je gezicht met koud water (dit werkt heerlijk verkwikkend) en dep het voorzichtig droog met een zachte schone handdoek.

Stap 2. Toner

Een toner zorgt ervoor dat de laatste restjes van de cleanser weg worden gehaald. Een toner is een echte mooi maker vanwege kalmerende ingredienten, ontstekingremmende stoffen, antioxidanten en vochtbinders. Dit zijn ingrediënten die ook in een serum zitten, maar hun werk beter doen in een waterige oplossing.

Beauty tip Toskani

Spray de Bamboo Hydratonic van Toskani over de huid en verwijder deze met een wattenschijfje. Het helpt de PH-waarde van je huid te herstellen en je poriën minder zichtbaar te maken. Dit is vooral belangrijk als je later make-up wilt dragen.

Stap 3. Serum

Serums zitten bordenvol vitamines en antioxidanten. Deze maken je huid mooi, gezond en bieden bescherming.

Beauty tip Toskani

Breng in kleine stippen van de op jouw huidtype geselecteerde Mesoserum van Toskani aan over het hele gezicht (zie onderstaande afbeelding). Verspreidt het Mesoserum vervolgens licht en snel. Gebruik korte, maar krachtige slagen om het product aan te brengen. Strek, trek niet aan of wrijf niet over de huid.

Nog een leuke tip: tik terwijl de Mesoserum nog nat is voorzichtig een halve minuut met je vingers op het oppervlak van je gezicht. Je kunt alle vingers aan beide zijden van je gezicht gebruiken. Deze massage methode geeft een positief effect op de doorbloeding van je huid waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Schermafbeelding 2019-10-30 om 13.54.58.png

Stap 4. Oogcrème

Onddanks dat er wisselende meningen bestaan over het gebruik van een oogcrème, zeker op jonge leeftijd, geloof ik er WEL in! Omdat je oogmake-up draagt en verwijdert heeft de kwetsbare huid rondom je ogen aardig wat te verduren. Extra verzorging en hydratatie is daarom echt aan te raden.

Beauty tip Toskani

Breng de oogcrème van Toskani aan onder zowel je ogen en wenkbrauwbogen. Gebruik een kleine hoeveelheid en de keramische applicator. De applicator voelt koud aan (ik moet toegeven dat dit perfect werkt bij het wakker worden in de donkere winter maanden). Gebruik altijd je ringvinger bij het aanbrengen van oogcrème omdat dit de zwakste vinger is trekt deze niet aan de tere huid rondom de ogen.

Vermijd hard wassen, wrijven en trekken aan de huid rond uw ogen, dit kan namelijk negatieve invloed hebben op de structuur van uw huid (rimpels!).

Stap 5. Crème

Een crème maakt een ontzichtbaar vet laagje over de huid waardoor deze vocht beter vasthoudt. Het behouden van voldoende vocht in de huid ondersteund de natuurlijke barrièrefunctie. Hierdoor heb je minder kans op huidproblemen zoals eczeem. Daarnaast zorgt voldoende vocht in de huid voor het minder opvallen van rimpeltjes en lijntjes.

Beauty tip Toskani

Dep de op jouw huidtype geselecteerde crème van Toskani op je gezicht in kleine stippen en masseer het voorzichtig in je huid met kleine, opwaartse, cirkelvormige bewegingen. Sleep nooit naar beneden op je huid. Wacht tot je huid de crème heeft geabsorbeerd voordat je kleding aantrekt of make-up aanbrengt.

Stap 6. Beschermen

Het geheim om vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken en uitgezette bloedvaatjes te voorkomen: maak dagelijks gebruik van een antizonnebrandcrème! De antizonnebrandcrème van Toskani laat geen vervelende witte of vette waas achter, terwijl het wel een optimale (UVA/UVB) fysische zonbescherming biedt. Een win-win situatie dus.

Na lezen van mijn blog toe aan beeldmateriaal? Check dan de onderstaande YouTube movie en maak het huidverzorgingsritueel van Toskani helemaal jou!

https://www.youtube.com/watch?v=oUQ_Bg2FAgc

Groetjes,

Sophie Huidtherapeut FIE

nog geen reacties

  • Nog geen opmerkingen

Reageren:

Your email address will not be published. Required fields are marked *